ACTUEEL

  

Op vrijdagavond 9 november 2018 is er vanaf 19.45 uur een avond van het Studium Generale van Driestar-educatief rond de presentatie van mijn nieuwe boek De gedenkbalk van het Grote Huis. Een persoonlijk perspectief op de geschiedenis. Ik hoop zelf een lezing te geven, het boek wordt aangeboden en er zijn enkele reacties waarna er discussie is met de aanwezigen. Ik nodig u van harte hiervoor uit. De Driestar vraagt hier entree voor (€12,50 en voor studenten €10). Klik hier voor het programma en aanmelden (programma 6 op blz. 12).

Het boek is vanaf die datum ook te koop in de boekhandel: Ewald Mackay, De Gedenkbalk van het Grote Huis. Een persoonlijk perspectief op de geschiedenis, Apeldoorn, 2018, Uitgeverij de Banier, ca. 600 blz, prijs €29,95.

 

 

 

In het schooljaar 2018-2019 ga ik weer verder met de Lewiskring voor oudstudenten. Waar we aanvankelijk alleen teksten van Lewis lazen, hebben we ons blikveld verbreed. We lezen aan de hand van mijn boek 'Een leeskamer in het Grote Huis' teksten uit de geschiedenis van twintig eeuwen Kerk. Komend jaar richten we ons op de periode van de Reformatie en Nadere Reformatie. De data voor deze middagen zijn:

1. Woensdag 30 januari 2019

2. Woensdag 10 april 2019

3. Woensdag 5 juni 2019

De middagen duren steeds van 14.00u tot 16.30u. Ik weet nog niet precies welke teksten we zullen lezen. We zitten in lokaal 2.05 van het gebouw van Driestar-educatief te Gouda. Je kunt je hier aanmelden. De kosten bedragen €10,- voor een losse middag. Als je (vrijblijvend) op mijn maillijst wilt komen, mail dan je e-mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  dan blijf je op de hoogte van alle berichten over deze middagen.